بصیرت ابدی

اخرت دنیایی بدون انتها

نویسنده : علیرضا ورامینی | تاریخ : 18:57 - چهار شنبه 9 بهمن 1392

درج یازدهم

در درج 6 گفتیم که دنیا پایان دارد ولی اکنون میگوییم که جهان اخرت پس از حساب رسی انسان به زندگی ای میرسد که دیگر پایانی ندارد و حیات اصلیش باید به همان حالت بماند این از ویژگی های جهان آخرت است که انسان ها در ان نمیتوانند تسلطی بر عمر خود داشته باشند در واقع هیچ گونه مرگی وجود ندارد .


دسته بندی : <-CategoryName->
برچسب‌ها: اخرت, ویژگی اخرت, اخرت بی پایان, بصیرت ابدی,

 

هدفمندی افرینش انسان از زبان رهبری

نویسنده : علیرضا ورامینی | تاریخ : 15:14 - چهار شنبه 9 بهمن 1392

درج نهم

قرآن بر هدفدارى خلقت انسان به طور ويژه تأكيد مى‏كند:
«أَفَحَسِبْتُمْ أَنَّما خَلَقْناكُمْ عَبَثاً وَ أَنَّكُمْ إِلَيْنا لا تُرْجَعُونَ»؛ مؤمنون (23)، آيه 115.؛ «آيا پنداشته‏ايد كه شما را بيهوده آفريده‏ايم و به سوى ما بازگشت نمى‏كنيد؟»
«أَيَحْسَبُ الْإِنْسانُ أَنْ يُتْرَكَ سُدًى»؛ قيامت (75)، آيه .؛ «آيا انسان گمان مى‏كند، به حال خود رها شده است؟»
آيات فوق نشان مى‏دهد كه:
1. انسان بيهوده آفريده نشده و آفرينش او هدفدار است.
2. به حال خود واگذار نشده و همواره مورد هدايت، دستگيرى و نظارت خداوند است.
3. مقصد نهايى آفرينش انسان، مبدأ هستى و پروردگار جهانيان است.
آيات ديگرى از قرآن به نحو جزئى و تفصيلى پرده از رازهاى آفرينش برمى‏دارد؛ از جمله:
الف. علم و معرفت‏
«اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ سَبْعَ سَماواتٍ وَ مِنَ الْأَرْضِ مِثْلَهُنَّ يَتَنَزَّلُ الْأَمْرُ بَيْنَهُنَّ لِتَعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ عَلى‏ كُلِّ شَيْ‏ءٍ قَدِيرٌ وَ أَنَّ اللَّهَ قَدْ أَحاطَ بِكُلِّ شَيْ‏ءٍ عِلْماً»؛ طلاق (65)، آيه 12.؛ «خداوند كسى است كه هفت آسمان را آفريد و از زمين نيز نظير آن را آفريد. فرمان الهى در ميان آنها نازل مى‏شود، تابدانيد كه خداوند، بر هر چيزى توانا است و به همه موجودات احاطه علمى دارد».
در اين آيه آگاهى انسان از علم و قدرت مطلقه خداوند (معرفت پروردگار كه تشكيل دهنده بعد معرفتى كمال انسانى است) به عنوان هدف آفرينش معرفى شده است.
ب. آزمايش و امتحان‏
«الَّذِي خَلَقَ الْمَوْتَ وَ الْحَياةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلاً»؛ ملك (67)، آيه 2.؛ «خداى سبحان، كسى است كه مرگ و حيات را رقم زد، تا شما را بيازمايد كدامين‏تان عمل شايسته‏ترى داريد؟»
مراد از آزمون الهى كشف رازهاى پوشيده و ناپيدا نيست؛ بلكه منظور از آن، فراهم آوردن شرايط براى رشد استعدادها و شكوفاسازى آن است. چون انسان موجودى مختار است و كمال او اختيارى است، آزمون الهى در مورد انسان اين است كه همه شرايط گزينش راه نيك و بد را در اختيار او نهد تا استعدادهاى خود را به كمك آنها به فعليت برساند و راه درست را انتخاب كند.
ج. عبادت‏
«ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِيَعْبُدُونِ»؛ ذاريات (51)، آيه 56.؛ «جن و انس را نيافريدم جز براى آنكه مرا عبادت كنند».
در اين آيه، هدف اصلى خلقت عبادت خداى سبحان بيان شده است. در رابطه با اينكه چرا عبادت الهى به عنوان هدف آفرينش ذكر شده توجه به چند نكته لازم است:
يكم. براساس جهان بينى قرآنى، هر حركت و عمل مثبتى كه با انگيزه تقرب به سوى خدا انجام گيرد، عبادت است و عبادت منحصر به مناسك خاصى چون دعا و نيايش نيست. همه فعاليت‏هاى علمى، اقتصادى، سياسى و... در صورتى كه هماهنگ با نظام ارزشى و انگيزه‏هاى الهى باشد، عبادت است و انسان مى‏تواند در همه احوال - حتى خوردن و خوابيدن و مرگ و زندگى - يكپارچه خدايى و در جهت تكامل و تقرب به خدا قرار گيرد: «قُلْ إِنَّ صَلاتِي وَ نُسُكِي وَ مَحْيايَ وَ مَماتِي لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ»؛ انعام (6)، آيه 162.. البته عبادت به معناى خاص آن؛ يعنى، نيايش و مناسك ويژه، جايگاه خاص و بسيار مهمى در دين دارد.
دوم. توجه به فلسفه عبادت داراى اهميت بسيارى است. اميرمؤمنان(عليه السلام) در اين باره مى‏فرمايد: «فَاِنَّ اللَّهِ سُبحانَهُ و تَعالى‏ خَلَقَ الْخَلقَ حينَ خَلَقَهُمْ غَنياً عَنْ طاعَتِهِم آمِناً مِنْ مَعْصيَتِهِم لأَنَّهُ لاتَضُرِّهُ معصيةُ مَنْ عَصاهُ و لا تَنْفَعُهُ طاعَةُ مَنْ أَطاعَهُ»؛ نهج البلاغه، خطبه 194.؛ «خداوند سبحان مخلوقات را آفريد؛ در حالى كه از اطاعت آنها بى‏نياز و از معصيتشان در امان بود؛ زيرا نه نافرمانى گناهكاران به او زيان مى‏رساند و نه اطاعت مطيعان به او نفعى مى‏بخشد».

زعشق ناتمام ما، جمال يار مستغنى اس‏ به آب و رنگ و خال و خط، چه حاجت روى زيبا را


عبادت، آثار مثبت بسيارى در حيات اين جهانى و آن جهانى دارد جهت آگاهى بيشتر در اين باره بنگريد: شهيد مطهرى، يادداشت‏ها، ج 6، مدخل عبادت، ج 4، مدخل نيايش، تهران: صدرا. و داراى حكمت‏هاى زيادى است؛ از جمله:
1. نيازى فطرى و مطلوبى ذاتى؛
2. راهى به سوى خوديابى و رهايى از پوچى؛
3. پرواز به فراخناى فرامادى هستى و گذر از تنگناى ماديت؛
4. كسب يقين؛
5. پيروزى روح بر بدن؛
6. سلامت و آرامش روان؛
7. ربوبيت و ولايت بر نفس و تسلط بر قواى نفسانى؛
8. تقرب به خدا؛
9. پشتوانه اخلاق و ايمان؛
10. پشتوانه قانون و اجتماع؛
11. پرورش نيكخواهى؛
12. تربيت و سازندگى و... جهت آگاهى بيشتر بنگريد:
الف. حميدرضا شاكرين، دين‏شناسى و فرق و مذاهب، قم: معارف، 1386.
ب. همو، چلچراغ حكمت (فلسفه احكام و اجتهاد و تقليد)، تهران، كانون انديشه جوان..
د. رحمت الهى‏
«وَ لَوْ شاءَ رَبُّكَ لَجَعَلَ النَّاسَ أُمَّةً واحِدَةً وَ لا يَزالُونَ مُخْتَلِفِينَ إِلاَّ مَنْ رَحِمَ رَبُّكَ وَ لِذلِكَ خَلَقَهُمْ»؛ هود (11)، آيات 118 و 119.
؛ «و اگر پروردگار تو مى‏خواست همه مردم را يك امت متشكل قرار مى‏داد؛ ولى آنان همواره مختلف هستند، مگر آنكه را پروردگارت رحم كند و براى همين آنان را آفريده است». با دقت در محتواى آيات ياد شده روشن مى‏شود كه بين اين اهداف، چندگانگى و تضادى وجود ندارد؛ بلكه بعضى از اهداف مقدماتى، برخى متوسط و بخشى نيز نهايى و نتيجه هستند. بنابراين براساس آيات قرآنى هدف آفرينش انسان، تجلّى رحمت الهى و قرار دادن انسان در جهت كمال و سعادت پايدار و جاودان است كه با گزينش اختيارى راه برتر و پيمودن طريق بندگى و عبوديت پروردگار به دست مى‏آيد.


دسته بندی : <-CategoryName->
برچسب‌ها: هدف مندی جهان, رهبری, بصیرت ابدی,

 

معرفی سه بازه زمانی پیش روی انسان

نویسنده : علیرضا ورامینی | تاریخ : 14:34 - چهار شنبه 9 بهمن 1392

درج دوم

در مطلب قبلی گفتم که اسلام معتقد است این جهان فقط یکی از دنیاهایی است که ما در پیشرو داریم پس در ادامه دوران های مختلف را نام میبریم:

1.دنیا:انسان ها از بدو تولد در این جهان زندگی میکنند قرآن این دوران زندگی را وقتی برای انسان ها میداند که باید در آن با نیکی کردن و عدم ارتکاب خطا وجرم های مشخص جا ومکانی در دنیای پایدار یا همان آخرت مهیا کنند.

2.برزخ:علامی بین دنیا و آخرت است که انسان ها تا بر پایی قیامت در آن زنگی میکنند و شامل بهشت برزخی و جهنم برزخی است.

3.آخرت:جهانیست پایدار و ابدی بی نهایت و از ادراک افراد دور است و حیات اصلی در آن است و شامل بهشت و جهنم است.


دسته بندی : <-CategoryName->
برچسب‌ها: بازه های زمانی, بصیرت ابدی, معرفی دوران زندگی انسان,

 

اثبات کوتاه حقانیت باور اسلامی

نویسنده : علیرضا ورامینی | تاریخ : 14:16 - چهار شنبه 9 بهمن 1392

درج اول

انسان ها موجوداتی خلق شده هستند و همه هم بر این باور ایمان دارند در این جا دو مطلب باقی می ماند:1.چگونه به وجود آمدن انسان 2.نیاز ها و توانایی انسان

در ادامه به بررسی این دو مطلب می پردازیم:

1.چگونه به وجود آمدن انسان:نظریه های مختلفی در این باره وجود دارد که تعداد آن ها حتی از تعداد آدم ها هم شاید بیشتر باشد ولی در این میان فقط دو نظریه مهم و جبهه دار است نظریه تکامل که بیشتر به افراد گریز فکر بر میگردد و نظریه خلق انسان توسط خداوند از گل توسط که مسلمانان این را باور دارند.

نظریه تکامل:طبق این نظریه انسان ها موجودات تکامل یافته از موجوات قبلی خود هستند به این معنا که با گذشت زمان موجودات تکامل یافته و انسان تبدیل شه اند و دلیل گفته های خود را شباهت حیوان ها به انسان میدانند مثل شباهت میمون به انسان .

نظریه اسلامی:طبق این نظریه خداوند انسان را خلق کرده است و بعد از آن به زمین فرستاده است و در واقع زمین بستری هر چند کوتاه برای کسب جا و مقام در دنیای دیگری به نام آخرت است.

2.نیاز ها و توانایی های انسان:انسان ها موجودات بسیار هوشمندی هستند اما این دلیل بر بی نیاز بودن آن ها نمی شود یکی از نیاز های مهم انسان ها ،نیاز  اتکا به قدرتی بزرگ تر از خود است.این قدرت را انسان ها خداگرفته و میپرستند و تنها خدای واقعی همان خدای یگانه «الله»است.


دسته بندی : <-CategoryName->
برچسب‌ها: نظریه, چرا خدا, وجود خدا, باور اسلامی,

 

معرفی

نویسنده : علیرضا ورامینی | تاریخ : 13:46 - چهار شنبه 9 بهمن 1398

بسم الله الرحمن الرحیم

این وبلاگ جهت شرکت در مسابقه فرهنگی ساخته شده و هدف شخصی ترویج قران و اسلام و از بین بردن شبهات را برای ایجاد این صفحه دارم.امید است با استعانت الهی و یاری شما دوستان عزیز در این راه قدمی هرچند کوچک برداشته شود.

معرفی روند کار وبلاگ:مطالب درج شده توسط نویسنده وبلاگ نوشته شده است و تمامی تلاش برای نو بودن مطالب و کپی نبودن آن ها میشود و در صورت استفاده از مطالب دیگران نام آن ها درج خواهد شد.مطالب به صورت پیوسته هستند و برای استفاده کامل از ابتدا مطالب شروع به خواندن کنید و با نظرات خود مارا دلگرم به ادامه دادن این راه کنید.

لفظ کتیبه برای نشان دادن نوشته هایی است که نویسنده وبلاگ نویسنده آن ها است.


دسته بندی : <-CategoryName->
برچسب‌ها: معرفی, بصیرت ابدی, ,

 
 
صفحه قبل 1 صفحه بعد